Bonuskort

Se alla kreditkort med bonus och cashback

Jämför bonuskort och kreditkort med cashback

Genom att använda ett bonuskort eller kreditkort med cashback får du pengar eller bonuspoäng tillbaka för varje krona du spenderar. I listan nedan finner du de bästa bonuskorten och kreditkorten med cashback 2023.

Bank Norwegian Visa

Bank Norwegian Visa
0 kr
Årsavgift
150 000 kr
Maxkredit
19,99 %
Årsränta

Bank Norwegian Visa

Årsavgift: 0 kr
Maxkredit: 150 000 kr
Årsränta: 19,99 %
  • Ingen års- eller uttagsavgift
  • Upp till 10 % bonus
  • Upp till 45 räntefria dagar
Perfekt för:
Bonus Shopping Resa Tankning Mat Lyx
Perfekt för:
Bonus Shopping Resa Tankning Mat Lyx
Kortinformation
Åldersgräns 23 år
Inkomstkrav Inget fast krav
Anställning Ej arbetslös
Aviavgift 45 kr (0 kr via e-faktura)
Valutapåslag 1,75 %
Uttagsavgift 0 kr
Bonus 0,5 - 10 %
Exempel: Bank Norwegian Mastercard har 19,99 % i nominell- och 21,93 % i effektiv ränta beräknad på 20 000 kr nyttjad kredit över 12 månader i form av ett annuitetslån som betalas via e-faktura. Månadskostnad blir 1 852 kr och totalkostnad 22 231 kr.
Klicka och jämför

Re:member flex

Re:member flex
0 kr
Årsavgift
120 000 kr
Maxkredit
9,74 - 28,24 %
Årsränta

Re:member flex

Årsavgift: 0 kr
Maxkredit: 120 000 kr
Årsränta: 9,74 - 28,24 %
  • Rabatt i fler än 300 nätbutiker
  • Ingen årsavgift
  • Två betalningsfria månader/år
Perfekt för:
Bonus Shopping Resa Tankning Mat Lyx
Perfekt för:
Bonus Shopping Resa Tankning Mat Lyx
Kortinformation
Åldersgräns 20 år
Inkomstkrav 100 000 kr
Anställning Ej arbetslös
Aviavgift 39 kr (0 kr med e-faktura)
Valutapåslag 1,75 %
Uttagsavgift 3 %, minst 35 kr
Bonus Rabatter via re:member reward
Exempel: Re:member flex har en rörlig individuell ränta. Ett genomsnitt på 17,24 % nominell ränta ger 18,67 % i effektiv ränta beräknad på 20 000 kr nyttjad kredit över 12 månader i form av ett annuitetslån som betalas via e-faktura. Månadskostnad blir 1 826 kr och totalkostnad 21 916 kr.

Coop Mer Mastercard

Coop Mer Mastercard
295 kr (0 kr år 1)
Årsavgift
150 000 kr
Maxkredit
19,70 %
Årsränta

Coop Mer Mastercard

Årsavgift: 295 kr (0 kr år 1)
Maxkredit: 150 000 kr
Årsränta: 19,70 %
  • Upp till 5,5 % bonus hos Coop
  • 0,5 % bonus på andra köp
  • Heltäckande gratisförsäkringar
Perfekt för:
Bonus Shopping Resa Tankning Mat Lyx
Perfekt för:
Bonus Shopping Resa Tankning Mat Lyx
Kortinformation
Åldersgräns 20 år
Inkomstkrav 125 000 kr
Anställning Ej arbetslös
Aviavgift 29 kr (0 kr med e-faktura)
Valutapåslag 1,75 %
Uttagsavgift 1,5 %, minst 35 kr
Bonus 0,5–5,5 %
Exempel: Coop Mer Mastercard har 15,95 % i nominell- och 17,17 % i effektiv ränta beräknad på 20 000 kr nyttjad kredit över 12 månader i form av ett annuitetslån som betalas via e-faktura. Månadskostnad blir 1 814 kr och totalkostnad 21 770 kr.

Så fungerar bonuskort

Ett bonuskort ger dig bonuspoäng för varje krona som du spenderar med kortet. De flesta bonuskreditkorten ger däremot inte poäng för kontantuttag, kontoöverföringar eller fakturabetalningar.

Det bonusvärde du får varierar för olika kreditkort, men motsvarar normalt ca 0,3 – 2 % per spenderad krona.

När du väl tjänat in dina bonuspoäng kan de sedan lösas in för att bland annat:

  • Betala flygresor
  • Köpa tjänster och produkter
  • Dra av på kortfakturan
  • Skänka till välgörenhet

Fördelen med bonuskort

Det unika med cashback kort är man belönas för att använda kortet. Belöningen gör det möjligt att spara pengar på kortanvändandet, istället för att det leder till extra utgifter.

Utöver detta får man förstås alla de andra fördelar som ingår för ett kreditkort.

Vilket är det bästa kreditkortet med bonus?

Vi anser att Bank Norwegian Mastercard är det bästa kreditkortet med bonus 2023. Bonuskortet ger dig CashPoints på alla köp som sedan kan omvandlas till flygresor via Norwegian Airlines. Kortet ger 0,5 % i bonus för vardagsinköp, 4 % för lågprisbiljetter och 10 % för flex-biljetter.

Vem passar ett kreditkort med bonus bra för?

Bonuskort passar framförallt för dig som har ett mål med insamlingen av dina bonuspoäng. Det vanligaste är kreditkort kopplade till flygbolag för att samla ihop till en specifik resa.

De mest förekommande bonuskorten kopplat till flygbolag är Amex och Bank Norwegian-kortet. Amex ger EuroBonus poäng vid användning, och Norwegians kort ger CashPoints. I dessa syftar alltså användningen av bonus-kreditkortet till att få gratis flygresor eller uppgraderingar.

Personer som ofta gör personliga utlägg för vänner eller företag, eller som helt enkelt gör av med mycket pengar varje månad är extra lämpade för att använda ett kreditkort med bonus. De kommer helt enkelt tjäna på att göra utläggen.

Exempel på kreditkort med bonus

  • Resurs Gold: Ger 0,5 % i bonus på exakt allt du köper. Bonuspoängen används senare i Supreme Cards poängshop.
  • MoreGolf Mastercard: Ger 1 % i bonus, upp till 10 000 kr / år. Varje gång du når 10 000 poäng så får du en bonuscheck på 100 kronor som kan användas hos kortets samarbetspartners.
  • Marginalen Traveller Mastercard: Ger 1 % i bonus och återbäring via Handla Smart. Bonuspoängen används i marginalens poängshop.
  • Coop Mer Mastercard: Ger alltid 0,5 % i bonus och upp till 5,5 % hos Coop. Bonuspoängen använder du i Coops poängbutik.
  • Supreme Card Woman: Ger alltid 0,5 % i bonus och 1 kr/köp till cancerfonden. Poängen löser man sedan in i deras poängshop.

Räkneexempel på hur mycket bonuspoäng du kan tjäna

Med SAS Amex Premium får du 15 extra eurobonuspoäng för varje krona som spenderas. Dessutom har du möjlighet att en gång per år ta med en gäst och flyga till halva poängpriset över hela världen.

Kostnaden för en tur- och returresa till Asien eller USA är 60 000 poäng för en bonusbiljett via SAS. För två personer blir kostnaden alltså 120 000 EuroBonus-poäng. Använder du ditt årliga Amex-erbjudande om att få resa två personer för halva priset så kostar det totalt 60 000 EuroBonus-poäng.

Eftersom att du får 15 extrapoäng per 100 kronor du spenderar måste du således göra av med totalt 400 000 kronor, eller ca 33 300 kronor per månad i tolv månader för att få en sådan bonusresa. Om du och eventuell partner har ett varsitt kort så kombineras poängen för alla inköp till ett och samma poängsaldo.

Jämför alla kreditkort

Kreditkort med cashback

Med ett kreditkort som ger dig cashback får du pengar tillbaka för varje krona du handlar med kortet, normalt mellan 0,25 – 1 % av köpbeloppet. Pengarna får du antingen insatta på ditt konto, avdragna från din faktura, eller skickade till dig som en värdecheck.

Vilket är det bästa kreditkortet med cashback?

Det bästa kreditkortet med cashback är enligt oss Komplett Bank Mastercard. Med kortet får du 0,5 % i cashback på vanliga köp, 1 % på köp över 20 000 kr och 4 % på köp hos komplett.se. Din cashback kan användas för att betala kortfakturan eller för köp på komplett.se.

Fördelen med ett cashback-kreditkort

Den uppenbara fördelen för ett kreditkort med cashback är dess återbäring på varje köp. Därtill slipper man med ett cashback-kort krångla med ett bonussystem. Att få pengar tillbaka är väldigt enkelt och friktionsfritt.

Vem passar ett kreditkort med cashback bra för?

Dessa kort passar bra för de som:

  • Spenderar mycket pengar
  • Inte samlar till något speciellt (som t ex flygresor)
  • Inte vill krångla med något bonuspoängsystem

Exempel på kreditkort med cashback

  • EveryDayCard: Ger dig 0,5 – 1 % i cashback på alla kortköp. Matbutiker & bensinstationer ger alltid 1 %, och när du handlat för över 20 000 kr per halvår ger alla övriga inköp 1 % cashback.
  • OKQ8 Visa: Ger 0,3 % i cashback på alla vardagsinköp. Återbäringen betalas ut fyra gånger årligen och ger ett värde på 0,6 % om den används hos OKQ8.
  • Collector EasyCard: Ger cashback via programmet Meniga. Cashbacken registreras automatiskt när du handlar i utvalda butiker.
  • Amex Blue Cashback: Ger 1,25 % i cashback på allt du handlar. Cashback-beloppet betalas in en gång per år på kortkontot.
  • Revolut Metal: Ger 0,1 % i cashback i Europa och 1 % utanför Europa. Cashbacken en är begränsad till maximalt 140 kr per månad (vilket motsvarar årsavgiften för kortet).

Räkneexempel på hur mycket bonuspoäng du kan tjäna

Med Amex Blue Cashback får du 1,25 % i cashback för varje inköpskrona du spenderar. Poängen betalas ut till ditt kortkonto en gång per år, och kan sedan spenderas på vad som helst.

Spenderar 30 000 kronor i månaden, eller totalt 360 000 kronor på ett år med kreditkortet, får du tillbaka 4 500 kronor per år med kreditkortet.

Viktigt att tänka på för bonus- och cashbackkort

Ett viktigt tillägg för dig som tittar på kreditkort med bonus eller cashback är att kortet som ger högst bonus är inte alltid det kortet som är bäst för dig. Vad man alltid måste väga in är bland annat årsavgiften.

För många kreditkort som har generösa bonusprogram, till exempel American Express-kreditkort, tillkommer det en hög årsavgift. Den högre bonus- eller cashbacknivån måste alltså kompensera för den förhöjda årsavgiften.

I räkneexemplet nedan så jämför vi Kompletts kreditkort som ger 1 % i cashback på vanliga köp med Amex Blue Cashback, som ger 1,25 %. Kompletts Mastercard har en årsavgift på 0 kr, medan Amex Blue Cashback har en årsavgift på 420 kr.

Intäkter & Utgifter Komplett Mastercard Amex Blue Cashback
Cashback 0,5 % 1,25 %
Årskostnad 0 kr -420 kr
Cashback 4,5 tkr / mån kortköp +270 kr +675 kr
Summa intäkter & utgifter +270 kr +255 kr

Som tabellen visar behöver hög cashback-procent inte innebära att du tjänar mer pengar i slutändan. I detta exempel behöver du göra av med minst 56 000 kr per år, eller 4 667 kr per månad för att cashbacken via Amex Blue Cashback skall ge mer cashback när man räknar med årsavgiften.

Notera att med Komplett Banks kort får du 1 % cashback på köp över 20 000 kr och hela  4 % cashback för köp på komplett.se, vilket gör att kortet i praktiken har en cashback på över 0,5 %.

Premiumkort som erbjuder höga bonusnivåer har ibland årsavgifter på flera tusen kronor. Något som innebär att du behöver spendera hundratusentals kronor om året för att kortet skall vara värt sin avgift.

Så väljer du rätt bonuskort eller cashbackkort

  1. Välj bonus eller cashback: Börja med att ställa dig själv frågan om bonus eller cashback är det som passar dig bäst. Vill du samla ihop till en flygresa kan bonuskortet vara bra, medans cashback är lämpligast för dig som vill ha pengar tillbaka utan att göra någonting.
  2. Välj ett kort som matchar din livsstil: Även om det finns kort som har höga bonusnivåer skall du alltid ta i beaktande hur mycket du förväntas spendera varje månad. Om du inte kommer göra av med minst 20 000 kronor i månaden (240 000 kr per år) bör du inte använda något premiumkort från till exempel American Express.
  3. Titta på vilka förmåner som passar dig: När du väljer ett kort så är det lätt att glömma att det innefattar en mängd andra förmåner och funktioner. Se därför till att kolla vilket bonuskort som ger dig den kombination av förmåner; såsom försäkringar, rabatter och låga avgifter, som passar just dig.

Vanliga frågor om resekort & cashback

💰 Vilket kreditkort har högst bonus per spenderad krona?

SAS Amex Elite ger mest bonuspoäng av alla svenska kreditkort. Kortet har dock en hög årsavgift på 4 800 kronor per år.

💳 Vilket är det bästa bonuskortet utan årsavgift?

Det bästa bonuskortet utan årsavgift är Norwegiankortet som ger 0,5 – 10 % i bonus beroende på vad du köper.

❓ Borde man använda ett bonuskort på resan?

För resor rekommendera vi ett kreditkort utan valutapåslag under resan. Det beror på att bonusen eller cashbacken nästan alltid är lägre än kortens valutaväxlingsavgift.

❓ Vad är skillnaden mellan bonus & cashback?

Ett kreditkort med bonus ger dig bonuspoäng som kan lösas in mot produkter eller tjänster via kortets bonusprogram. Kreditkort som har cashback ger dig istället kontanter, värdecheckar eller avdrag på kortfakturan.

Alla omdömen

Klas
november 11, 2021

Rated 4 out of 5

Coop bonuskort

Skaffade Coops bonuskort istället, handlar ändå mest mat om man ser till månadsbasis.

Henrik Sjöholm
juni 9, 2021

Rated 5 out of 5

Komplett är bäst

Haft komplett nu i ca 3 månader och är mkt nöjd

Kristin
maj 30, 2021

Rated 4 out of 5

Vågar man skaffa Norwegian som bonuskort?

Min fråga är om man vågar skaffa ett norwegian kort med tanke på hur dåligt det går för dom? Eller ska man ta något annat?

Om författaren

Elias Bülow
Elias Bülow

Har mångårig arbetslivserfarenhet från den svenska finansbranschen och ett stort intresse för ekonomi i allmänhet.


SENAST UPPDATERAD: 28 mars, 2023

Så finansieras Kreditkortguiden

Flera av kreditkorten som vi recenserar och visar på hemsidan ges ut av aktörer som ger oss provision. På så vis kan vi fortsätta bedriva en kostnadsfri tjänst som recenserar alla svenska bankkort.

I vissa fall kan detta påverka kortens placering på hemsidan. Däremot har detta inte under några omständigheter inflytande på vår betygsättning – vår åsikt är helt och hållet vår egen.

Nollställ
Jämför